Norite išskirtinai pagardinti vištieną, kiaulieną, jautieną ar bet kurią kitą mėsą? Rytietiški prieskoniai bet kuriai mėsos rūšiai suteiks ypatingą skonį. Pavyzdžiui, jei Jūsų organizmas „reikalauja“ aštrios vištienos, aštrumo šiai mėsai suteiks tokie prieskonių mišiniai, kuriuose yra kario. Mat šis prieskonis yra tikras aštrumo karalius. Na, o jei pageidaujate kartumą primenančio mėsos skonio, Jums pagelbės prieskonių mišiniai, kurių sudėtyje yra kmynas. Šiame straipsnyje įvardinsime kokie rytietiški prieskoniai idealiai tinka populiariausioms mėsos rūšims. Pasakysime kaip atskirti kuminą ir kmyną, aptarsime kumino maistinę vertę žmogui. Taip pat atskleisime kuo ypatingas aštrusis prieskonis karis.
Kokie rytietiški prieskoniai idealiai tinka populiariausioms mėsos rūšims?
- Mėsai (įvairiai): raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai arba gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolės, svogūnai, raudonėliai.
- Vištienai: čiobreliai, kmynai, mairūnai, rozmarinai, šalavijai, bazilikai.
- Kiaulienai: šafranas, oregano, rozmarinai, bazilikas, fenelis.
- Jautienai: čiobreliai, koriandas, garstyčios, medus.
- Avienai ir ožkienai: rozmarinai, muskato riešutai, kuminas ir bazilikas.
Įvairius rytietiškus prieskonius ir jų mišinius, kurie skirti pagardinti mėsą, rasite mūsų tinklalapyje – eastanbul.lt. Apsilankykite jame ir išsirinkite savo mėgstamiausius.
Kaip atskirti kuminą ir kmyną?
Dažnas kuminą maišo su lietuviams gerai pažįstamu kmynu, todėl patariame vadovautis pagrindiniu indikatoriumi – spalva: kuminas kur kas šviesesnis, oranžiniai geltonas. Kmyno skonis kiek kartokas, juo galima pakeisti juodąjį pipirą. O kuminas, priešingai nei kmynas, dedamas praktiškai į visus azijietiškus ryžių ir daržovių patiekalus, kartais juo pagardinami saldėsiai arba mėsa, norint jai suteikti saldumo.
Kokia kumino maistinė vertė žmogui?
Kumino maistinė vertė žmogui:
- Viename valgomajame šaukšte kumino yra apie 22 kCal;
- Visiškai nėra cholesterolio;
- 3 gramai angliavandenių ir 1 gramas baltymų;
- Taip pat 22% geležies ir 6% kalcio rekomenduojamos geležies paros normos.
Kuo ypatingas aštrusis prieskonis karis?
- Kario prieskonio ypatingas skonis gaunamas iš daugelio prieskonių mišinio. Šis prieskonis mišiniuose maišomas kartu su ciberžole, imbieru, gvazdikėliais, kalendra, kmynais, raudonaisiais pipirais, kardamonu ir baziliku. Kalbant apie vartojimą, karis yra plačiausiai naudojamos Indijos virtuvėje. Tačiau jis plačiai naudojamas maiste ir gėrimuose daugelyje pasaulio šalių.
- Labai turtingas šis prieskonis vitaminų A, B, K, C ir E atžvilgiu. Jame taip pat yra daug mineralų, tokių kaip magnis, fosforas, cinkas, varis ir kalcis. Tai reguliuoja virškinimo sistemą.
Apibendrinant, drąsiai galima teigti, jog rytietiški prieskoniai kiekvienai mėsai suteikia išskirtinį skonį, kuris tampa nepamirštamu. Juos galite išsirinkti ir įsigyti mūsų tinklalapyje – eastanbul.lt. Perkant internetu, pristatome prekes per kurjerių tarnybą. Išbandykite rytietiškus prieskonius, skirtus įvairiai mėsai, neabejojame, jog išskirtiniai skoniai kiekvieną nukels į tolimųjų rytų šalis!