Internetinėje parduotuvėje rasite itin gausų ankstyvų, vidutinio ankstyvumo salotų sėklų. Parduodamų sėklų asortimentas platus, skirtos auginti tiek šiltnamyje, tiek lauke, tiek vazonuose ar balkonuose, kiekvienam daržininkui pagal poreikį. Sėjamosios salotų sėklos sufasuotos į spalvingas daržininkams skirtas pakuotes. Visos daržovių sėklų pakuotės yra hermetiškos, atsparios drėgmei, temperatūros pokyčiams. Šviesai atspari politileno, aliuminio ir popierio pakuotė padeda išsaugoti geriausias salotų sėklų savybes nuo sufasavimo iki sėjos. Susipažinti bei apsispręsti su daržovių rūšimis, priežiūra ir kitais ypatumais padės tikslūs pavadinimai, pateiktos nuotraukos ir detalus aprašymas kataloge. Todėl internetu salotų sėklas pirkti ne tik pigu, bet ir patogu.
Salotų augimas
Salotos gali būti sėjamos lysvėse ir indeliuose. Lysvėse jas auginti verta, jei pirkėjai yra dideliais kiekiais salotas naudojančios maitinimo įstaigos. Jei pirkėjai prekybininkai, daugiau perspektyvų turi auginimas vazonėliuose, nes tai leidžia jiems salotas ilgiau išlaikyti šviežias ir patrauklesnes. Salotos mėgsta priesmelio ir lengvo priemolio dirvas su daug organikos. Auginant salotas kaip tarpinę kultūrą, jos puikiai derės su kopūstais, bulvėmis, pomidorais, paprikomis. Salotas būtina reguliariai laistyti. Salotų šaknys išsidėsčiusios negiliai, aplink augalą. Jei drėgmės bus per mažai, salotose didės nitratų kiekis. Ankstyvą pavasarį salotos gali būti auginamos laikinuose šiltnamiuose.
Gūžinės salotos
Gūžinių salotų daigai į pastovią vietą sodinami kai turi 5-6 tikruosius lapelius. Daigai sodinami ne giliau, nei augo anksčiau. Per giliai pasodinti daigai labai greitai suserga puviniu. Vėlyvąsias gūžinių salotų veisles galima sėti gegužės viduryje tiesiai į lauką. Sėjama eilutėmis, paliekant 20cm tarpelius. Pirmą kartą retinamos kaip lapinės salotos, antrą kartą- kai turi 8-9 lapus, paliekant 20cm atstumą.
Salotų maistinės savybės
Salotų lapuose yra daug maistinių medžiagų. Tad lapuose esančios sultys veiksmingai gydo miego, nerimo ir nervų sistemos sutrikimus. Kuo tamsesni salotų lapai, tuo juose yra didesnis maistinių medžiagų kiekis. Salotų lapuose gausu ląstelienos, mineralų, kalcio, geležies, magnio bei beta karotino, vitamminų A, C, E, K ir nemažai B komplekso vitaminų.