Naujas restoranas – 3 svarbios užduotys

Pamirškite apie eilinio restorano atidarymą. Jei norite būti sėkmingi, jokiu būdu nesistenkite įsilieti į minią. Jūs turite išsiskirti. Jūsų restoranas turi būti tobulas ir unikalus. Kiekvienas lankytojas, kuris peržengs jūsų restorano durų slenkstį, turėtų akimirksniu pajusti jo tikrąją dvasią ir įtraukiančią atmosferą. Jūsų restoranas turėtų tapti būtent ta vieta, kuri skatina žmones ne tik apsilankyti, tačiau ir užsibūti. Todėl jei pasiryžote žengti ir restoranų verslą, pats metas pasiraitoti rankoves, nes darbų, kuriuos turėsite atlikti, bus labai daug ir įvairių. Taigi, pirmiausia turėkite aiškią būsimo restorano viziją, o tuomet sudarykite prioritetinį darbų sąrašą, kurį įgyvendinus galėsite atverti naujojo restorano duris.

  • padavėjų aprangaIštobulinkite restorano meniu, paversdami jį nepriekaištingu. Kaip bebūtų gaila, tačiau nemaža dalis restoranų savininkų šios užduoties svarbą nuvertina. Žinoma, tai yra labai neteisingas požiūris. Juk restoranas yra ta vieta, į kurią žmonės ateina pasimėgauti tobulo skonio maistu. Todėl restorano meniu tobulinimas yra susijęs ne tik su pačių gardžiausių patiekalų įtraukimu, tačiau taip pat ir su jo optimizavimu. Trumpiau tariant, jūsų meniu neturėtų būti lyg didelė knyga. Jame turėtų būti pakankamai nedidelis skaičius skirtingų patiekalų, iš kurių galės pasirinkti jūsų restorano lankytojai. Ir tikrai nemanykite, kad jūs sulauksite mažiau lankytojų, jei meniu bus siauresnis – taip tikrai nenutiks, jei užtikrinsite gaminamų patiekalų kokybę.
  • Pasamdykite puikų personalą. Turbūt pastebėjote, kad daugelyje restoranų labai dažnai keičiasi personalas. Nors kai kuriuose kituose sektoriuose tai nėra pripažįstama didele problema, vis dėlto restoranų versle tai yra labai prastas ženklas. Jei jūsų restorane bus didelė darbuotojų kaita, jūs negalėsite užtikrinti sklandaus ir kokybiško darbo, todėl pasirūpinkite, kad jūsų personalas būtų visapusiškai patenkintas savo darbu ir jiems sukurtomis darbo sąlygomis. Be to, pasirūpinkite ir padavėjų apranga, kuri atspindėtų profesionalumą ir puikų stilių. Jei jūsų restorane dirbs profesionalus personalas, jis formuos teigiamą jūsų restorano veidą.
  • Sukurkite labai jaukią restorano atmosferą. Negailėkite investicijų į savo restorano interjerą. Darykite viską, kad restorane jūsų lankytojai jaustųsi labai komfortiškai ir jaukiai.