Kokius desertus mėgstate labiausiai – kruasanus, keksus, ledus, o galbūt kaneles? Taip, pastarasis yra išties vertas dėmesio skanėstas. Tik jo neragavę sako, jog tai tikriausiai nieko ypatingo. Paskanavus kanelių, požiūris keičiasi radikaliai. Kaip rodo internetinio pulapio https://bijola.lt/produktas/kaneles/ lankytojų ir klientų srautas kanelės yra neabejotinas favoritas dideliame saldumynų pasiūlos asortimente.
Kanelių sudėtis, rodos, visai nesudėtinga – kiaušiniai, pienas, cukrus, miltai, vanilė ir romas. Ir visgi jų skonis yra išties įspūdingas. Tad kur slypi paslaptis? Profesionalūs konditerijos gaminių kepėjai sako, jog viskas priklauso nuo skrupulingai dedamų produktų proporcijų, ingredientų dėjimo į tešlą žingsnių eigos laikymosi ir tinkamos kepimo temperatūros. Kitaip kanelės bus ne kanelės, o šlapi, prėsko skonio mini pyragaičiai.
Daugelis savo receptus turinčių kepyklėlių savininkų ir darbuotojų sako, jog savo kanelių kepimo paslapčių nė neketina slėpti. Anot jų, kanelių paslaptis ta, jog, nors jos turi aiškiai apibrėtus reikalavimus, kaip turi atrodyti ir kokio skonio yra kokybiškos kanelės, jos kiekvienam gamintojui vis tiek gaunasi kitokios, savitos. Tai iš tiesų neblogas dalykas, kai ieškome to savo vienintelio tiekėjo, kuris galėtų mums pateikti pačias skaniausias kaneles pasaulyje. Linksma kelionė po įvairiausių gamintojų asortimentą gali tapti puikia pramoga, norint išsirinkti skaniausius desertus.
Kitas labai svarbus dalykas, lemiantis ypatingą kanelių skonį – jų gaminimo proceso laikas. Visas procesas gali trukti net parą. Laiko tiek daug reikia todėl, kad paruošta kanelių tešla šaldytuve privalo stovėti apie 12 valandų.
Galiausiai apie tai, kaip turi atrodyti kokybiškai iškelta kanelė. Jos paviršius yra padengtas tolygia, traškia ir blizgia plutele, o vidus yra visiška priešingybė – šlapias, minkštas ir korėtas. Štai tokia kanelė yra tikrai dieviško skonio ir tiesiog tirpsta burnoje.